AAAAAAA je vidět přišlo zimní období a s ním debata o methotrexatu
asi se mu nevyhneme.
Jestli jsi četla , trochu zpět tak ja dopad po methotrexatu dost bidně. Beru biologickou lečbu a přezto jsem se panu docentovi rozjel a začali zase klouby, takže nezbylo než znovu MTX, ale protože jsem měl tak velké problémy, tak mi nasadil MTX v injekcích , jmenuje se to METOJECT je to z německa , a protože je to v injekcích tak už to nemá vliv na žaludek a trávení a je lépe.
Začal jsem chodit trochu víc, ale zase je tam ale, protože při té dávce , jsem utahanej jako pes a v 11 hod dopoledne už usínám ve stoje.
No budiž, je to porád lepší než se plazit kolem stolu s oteklímy klouby.
Takže východisko je , pokud ti bude po tom MTX v tabletách moc zle , moc neötálej a řekni to svému lékaři.
Bohužel praxe je dnes taková , že ti může lékař nasadit dražší lék až potom co selže levnější varianta. Takže lékaaři to vyčítat nemůžeš, neboj ono to chce chvíli čas a on ti pak nabídne tu lepší variantu, jen to nějak musí zdůvodnit VZP.
Ale jak komu někomu MTX v tabletách neudělal nic zlého ani po deseti letech.
A že je to lék na rakovinu , ?? je , v podstatě u rakoviny se pije i heřmánkový čaj. Nikde není řečeno že jeden lék není na více nemocí,
Dokonce inzulínem který je hlavně na cukrovku se léčí i jiné věci a kdysi jej brali sportovci na zvýšení svalové hmotnosti.
Takže když se u léků píše že je na rakovinu , neznamená že máme rakovinu.
tak jo a ozvěte se další se skušeností s MTX.
hojte