Dexamed

Máte problém a nevíte si rady? Zlobí vás lupenka? Zde se ptejte na problémy s lupenkou , a dostanete odpověď.
POZOR tyto informace , nenahrazují ordinaci lékaře.

Dexamed

Příspěvekod jirka jn » 8.02.2010 19:42

Zdravím chcise zeptat dostal jsem angínu uš po několikáté tak se doktorka rozhodla že mně začne píchat penicilin při první jsem dostal kvuli reakci na penicilin jednu injekci dexamedu druhý den mi začala lupenka mizet s obličeje zmizela uplně ted se pomalu vrací chtěl jsem vědět jak je dexamed škodlivej že bych siho sem tam dobnul covy nato?
jirka jn

Re: Dexamed

Příspěvekod kacerina1 » 8.02.2010 21:59

Ahoj Jirko. Tak ďobnout dexamedu se ti zachtělo :-)
Tady je takové souhrnné pojednání o kortikoidech http://www.stefajir.cz/?q=kortikoidy-nezadouci-ucinky
Tady je něco jako souhrnná informace o tomto léku http://www.farmaceutika.info/dexamed
Osobní zkušenost s injekcí naštěstí nemám, na kůži jsem dostávala jen mast, tak nechci machrovat, ale s tím opravdu opatrně, tyto léky jsou něco jako první pomoc nebo někdy spíš poslední, když už nefunguje nic jiného, je to hodně těžký kalibr.
Myslím, že lékař by měl pacienta seznámit se všemi účinky takového léku, ne jako se mi stalo, že mi paní docentka jen řekla ať si pro recept příjdu až budu zas potřebovat a sbohem žádné upozornění nic a tak používáš používáš ze začátku dobrý, pak účinek slábne a když vysadíš (nutno postupně) vrátí se většinou výchozí stav ne-li horší - od té doby jsem začala používat svoji hlavu.
Rizika musíš posoudit sám. Za sebe říkám raději ne nebo jen až bude nejhůř a se solidním doktorem.
Myslím, že opravdu stačí si přečíst příbalový leták, aby člověk zpozorněl.
Nějaké jiné nápady? :-)
Zdravím Katka
kacerina1

Re: Dexamed

Příspěvekod jirka jn » 9.02.2010 8:17

Katko díky to stačí proto ta reaxce se nedivým žemi to mizelo před očima bylto dobrý pocit tak zas budu tápat :cry:
jirka jn

Zpět na Dotazy a odpovědi