FORMULE diskuze - Vitamin D / Ibuprofen

diskuze o tomto způsobu léčby je natolik zajímavá že si zaslouží svoji samostatnou sekci fora

Re: FORMULE diskuze - Vitamin D / Ibuprofen

Příspěvekod Dano432 » 9.03.2010 7:24

Článoček ... :)

08.03.2010 11:20
Diskusia (0) | Zdieľaj na Facebooku | Galéria | Pošlite tip
BRATISLAVA - Vitamín D je dôležitý pri aktivovaní ľudskej obranyschopnosti a jeho nízka hladina môže znamenať, že ochranný druh bielych krviniek, známy ako T – lymfocyty, alebo tiež T bunky, nedokáže bojovať proti infekcii, uviedli vedci v nedeľu.
Približne polovica svetovej populácie má nižšie ako optimálne hodnoty vitamínu D v tele. Objav dánskych vedcov by mohol preto pomôcť v boji proti infekčným ochoreniam a epidémiám, a tiež by mohol byť osobitne užitočný pri vyvíjaní nových vakcín.
Vedci zistili, že bunky imunitného systému - T bunky - potrebujú vitamín D, aby sa mohli aktivovať. Keď však uvedený vitamín v krvi chýba, ostávajú nečinné a nedokážu identifikovať možnú hrozbu infekcie alebo patogénov. "Keď je T bunka vystavená cudziemu patogénu, aktivuje signálne zariadenie alebo "anténu" známu ako receptor pre vitamín D, s pomocou ktorej ho hľadá," uviedol vedúci štúdie Carsten Geisler z Kodanskej univerzity. "Znamená to teda, že T bunky vitamín D potrebujú, inak sa ich aktivácia zastaví," dodal.
Vedci už dlhý čas vedeli, že vitamín D je dôležitý pri absorpcii vápnika a tiež poznali spojenie medzi hladinou vitamínu a ochoreniami ako rakovina či skleróza multiplex. "Neuvedomovali sme si však, ako dôležitý je vitamín D pre samotné aktivovanie imunitného systému," uviedol Geisler v štúdii v časopise Nature Immunology. Väčšinu vitamínu D si vytvára samo telo, keď je pokožka vystavená slnečnému žiareniu. Tiež sa nachádza vo vajíčkach, lososoch či makrelách a môže sa užívať aj ako doplnok stravy.
Takmer polovica svetovej populácie má nižšiu hladinu vitamínu D ako je optimálne a vedci tvrdia, že problém sa neustále zhoršuje, pretože ľudia trávia viac času v uzavretých priestoroch.

Prajem pekný deň. :wink:
Dano432

Příspěvekod Veronček » 9.03.2010 13:19

Tak sa opäť po dlhšom čase hlásim..
zhruba pred týždňom sa mi moja verná spoločníčka psorka začala znovu pripomínať tak som ju zobrala útokom - nasadila som vitamíniky :lol:
zatiaľ bezozmeny, až na to príšerné svrbenie..znamenie toho, že sa asi niečo deje..
formulu som vysadila zhruba pred sviatkami, cez zimu bol úplny kľud no a teraz po pár príjemných dňoch je to tu znovu 8)
Som zvedavá čo bude v lete, to zvyknem byť vyhádzaná celá...
Veronček

Příspěvekod zuzana6661 » 10.03.2010 21:34

Beriem formulu už dva a pol mesiaca a zatiaľ nič moc, začínam byť z toho mierne zklamaná. Tak som chcela aby mi to poriadne zabralo, aj som sa tešila keď som to začala brať, že konečne niečo čo naozaj pomáha psorkárom a isto pomôže aj mne, ale "skutek utek" :( . Tak snáď ma vyhrabe z najhoršieho biologická liečba, tento mesiac idem do toho. Všetkým, čo formula pomáha držím palce nech vám to čo najdlhšie vydrží. Majte sa
zuzana6661

Příspěvekod Serych » 16.03.2010 22:10

formule v sobě ,zjednodušeně řečeno, obsahuje dvě složky protizánětlivou /ibalgin či Ibuprofen/ a zasadotvornou vápník mg a ostatní minerály. (D je nosič vápníku).. pokud míra překyselení organismu je příliš vysoká, formule na ní nestačí... je potřeba jí pomoc, tj. někteří z nás, kterým nezabrala, jsou prostě v horší situaci tj jsou více překyselení.. pokud chtějí nějaký posun, musí formuli pomocí , změnou životního stylu a zejména zásadotvornou dietou... chce to trpělivost , odříkání a sebekázeň... výsledek se dostaví
Serych

Příspěvekod Veronček » 3.05.2010 8:30

No musím smutne konštatovať, že ani po mesiaci poctivého užívania všetkých vitamínov obsiahnutých v B- formulke sa nedostavili žiadne výsledky. Nové fliačky pribúdajú a tie "nezničiteľné" odolávajú..celkom tomu nerozumiem, keďže prvá skúsenosť s formulou (zhruba pred pol rokom) bola pre mňa hotovým zázrakom - po troch týždňoch som bola čistá..
Nezostalo mi teda nič iné ako skúsiť znovu Dr. Michaels, zatiaľ po 4 dňoch super..
No každopádne Barneyho ešte vyskúšam..myslíte, že je možné že na tie vitamíny moje telo už prestalo reagovať??
..skúsim mu dať dlhšiu pauzu..
Veronček

Příspěvekod Serych » 3.05.2010 9:13

pro Veronček:
... mám podobnou zkušenost, bez změny životního stylu (viz můj předchozí příspevěk) to ale nejde... krom to mám výbornou zkušenost s Bio Spirulina a Bio Chlorela poměr 2:1... v podstatě je to formule bez vitaminu D, ten je potřeba přidávat (já kapu vigantol)..... + hodně psychika, je potřeba odstarnit stres, pokud to jde :D ... před časem jsem nahradil Ibuprofen doplňkem Kava Kava, je to z jižní Ameriky a je to přírodní látka , která je v Ibuprofenu vyrobena synteticky.. kupuji ji jí na netu z Anglie
Serych

Příspěvekod Veronček » 3.05.2010 12:15

Serych, vďaka za info..je mi jasné že zázraky sa nedejú aj keď mi stále nejde do hlavy prečo mi formula pri prvom pokuse zabrala a teraz nie..je pravda že momentálne som v jednom kolotoči (prerábame dom a dosť to naháňame lebo sa chceme čím skôr sťahovať :lol: ).
tak neviem..
S chlorelou mám už nejaké skúsenosti, brala som ju spolu s mladým jačmeňom skoro 7 mesiacov a psorka bezo zmeny..
priznám sa, že ma už po tých rokoch nebaví stále niečo hľadať a skúšať..pri B-formule som myslela, že je to konečne niečo čo mi VŽDY zaberie..dám si ešte pauzu a skúsim to znovu..
a kde si prišiel na to " kava kava"??to som ešte ani nepočula..človek sa stále učí :lol:
Veronček

Příspěvekod kacerina1 » 3.05.2010 13:08

Omlouvám se, že vám skáču do řeči,
Serych, prosím můžeš upřesnit to dávkování Chlorely. Testuju na sobě přípravky Joalis a bylo mi doporučeno podpořit právě zeleným ječmenem a chlorelou, ale to dávkování se uvádí v různých pramenech odlišně.
Ještě mě napadá - máš nějaká osvědčená pravidla zásadité stravy, co se ti osvědčilo? Je potřeba mít stravu vyváženou nebo s převahou zásad a jak to ověřit?
Jinak,máš spoustu zajímavých postřehů, díky za ně.

Pokud by jste měl někdo zkušenost s Joalisem uvítám (je to docela drahá legrace)
díky k.
kacerina1

Příspěvekod Evica » 27.05.2010 11:27

Zdravím místní komunitu lupínků. Narazila jsem na vás náhodou, ve snaze pomoci svým dvěma lupenitým dětem, téměř dospělým. BF se mi líbí, asi vyzkoušíme.
Často zde čtu o problému lupenice ve vlasech, máme s tím bohaté zkušenosti. Bylo to strašné, syn ostříhaný nakrátko měl vlasy v pozoru, protože vzlínající krusta nedovolila vlasu zalehnout, no děs. Pomohla kúra salicylovým olejem, kdy v pátek večer se naplácala hlava (pomocí lahvičky s hodně zúženým hrdlem, téměř kapátko), zabalila do mikrotenového sáčku, na to bavlněný šátek stylem Marfuša, v so se trochu ještě přimazalo a v neděli večer důkladně umylo Polytarem. Bylo to velmi nepohodlné, vlastně zabitý víkend, ale účinné. Samozřejmě ne hned, několik víkendů to spolklo.
Evica

Příspěvekod Serych » 30.05.2010 21:40

doporučuji k přečtení, v kombinaci s mírně upravenou B formulí jsem zaznamenal solidní uspěch... jo a trpělivost:
http://uzkost-deprese.webnode.cz/blog/
Serych

Předchozí

Zpět na VITAMIN D - Barneys formula