Ženské a holčičí povídání

Zde se radí holky. Prosím kluky, aby respektovaly jejich soukromí.

Re: Ženské a holčičí povídání

Příspěvekod Pavlínka » 12.01.2010 15:42

Ahojky Katko,co se týče tělíska,loni jsem ho si nechala dát...a... měla jsem velké bolesti,menstruace nepravidelná a bolestivá.Po ultrazvuku mi dr. řekl,že tělísko je dáno předpisově,dle knihy,ale můj organismus ho prostě nemůže "vydýchat".Ato jsem si dala jen to obyčejné.Ještě jsou nějaké "spešl" které stojí kolem 8 tisíc.V pondělí jdu na gyndu,také potřebuji nějakou ochranu,ale mám strach,aby se mi to zase nerozjelo.
Jinak mi dnes holky přišlo to Vermio,tak jsem zvědavá.Budu informovat.
Pavlínka

Příspěvekod kacerina1 » 13.01.2010 14:58

Pavlínko, děkuji za reakci.
Je mi jasné, že u každého to může fungovat jinak a zdá se, že pokud to člověk nevyzkouší sám na sobě odpověď prostě nenajde. Moje úvahy jsou takové: zřejmě mé nemoci nedělají dobře hormonální změny, vždy v období kolem MS se projevy zhorší. V těhotenství relativní klid a po ukončení kojení opět velké potíže. Můj GynDr. mi doporučil tělísko s malým obsahem hormonů, při jehož použití MS úplně zmizí. Na jednu stranu mi to přišlo dost divný, protože to beru tak, že k životu ženy to zkrátka patří, ale prý to není nepřirozené, dřív prý ženy byly buď těhotné nebo kojily a MS takřka neznaly, jenomže kdo ví jak to doopravdy je. Hormony určitě u této nemoci nějakou roli hrají, protože kortikoidy jsou také hormonální, jen je asi potřeba najít ten rovnovážný stav, ale jak? Pomalu mi připadá, že každý kdo má lupenku by měl prodělat i studium na medicíně, když si musí většinou pomoct sám.
Tak teď jdu pročíst vše o Vermio :-)
Za všechny další zkušenosti předem díky. Katka
kacerina1

Příspěvekod Pavlínka » 21.01.2010 16:33

Ahojky Katko,tak dr. na gynděpo shlédnutí mé lupenky,která je stále prý v akutní fázi,mi v žádném případě nyní hormonální antikoncepci nedoporučil!Po čtvr roce se mu mám přijít ukázat,pokud lupénka ustoupí,předepíše mi ty "nejjemnější" hormony .A pokud se po jejich podávání stav bude zhoršovat,tak je musím okamžitě vysadit.
Jinak Vermio,holky,v noci jsem se mohla uškrábat.Navíc 30ml v jedné tubě je opravdu málo,takže předevčírem mi došla a nyní se mažu Avaril olejem.Je to lepší,nic mě nesvědí,ale je to hodně mastné.Nevím,jeslti si Vermio mám doobjednat,máte někdo zkušenosti??Zatím ahojky!!
Pavlínka

Příspěvekod Staňka » 27.01.2010 12:41

Ahoj Pavlínko,
Vermio jsem si taky objednala,tak až příjde,tak to "Prubnu" a uvidí se. :D Pak napíšu,jak to na mě působí.Jsem fakt zvědavá,jestli to bude mít efekt.Teď momentálně se taky dost škrabu,nedělají mi dobře ty mrazy.Zítra jdu k holičce,tak si nechám zase po dlouhé době nabarvit hlavu.Sice mám Lupenici i v hlavě a asi není zrovna nejlepší použít barvu na vlasy,ale po dlouhé době to opět risknu. :shock: :roll: :lol: Naštěstí mám hrozně fajn kadeřnici,která Lupenku ve vlasech vůbec neřeší,bere to dost rozumně.Tak se měj hezky a písni,jak pokračuješ s Vermiem.Ahojky.
Staňka

Příspěvekod TeplaMartinka » 2.02.2010 22:09

Ahoj holky... Mám takový menší problém... Nevím jak začít... Prostě... Nad klitorisem se mi udělal bolák... Trpím na Stafilokoka aureuse (dělají se mi občas boláky po těle). Je asi cca 2 cm velký, a bílý. Hrozně mě to bolí. Už jsem si z toho něco "vymáčkla", ale stále to bolí, a já si nemůžu dát ani nohu přes nohu, nemůžu dlouho sedět na místě, trápí mě to, neměla byste někdo nějakou radu? A nebo zkušennost? Děkuji za odpověď... :(
TeplaMartinka

Příspěvekod kacerina1 » 3.02.2010 10:08

Pavlínko, pokud jsem to dobře pochopila je to druh zlatého stafilokoka: Tady citace z webu:
"Zlatý stafylokok pro zdravého jedince nepředstavuje žádné nebezpečí, ale u oslabených lidí (např. starých, nemocných, v nemocnicích apod., s poruchami imunity, malých dětí) může vyvoval závažné i život ohrožující komplikace. Stafylokoka běžně nacházíme ve výtěrech z nosu,. krku či kůži u zcela zdravých lidí a není to žádný problém. Přeléčení se doporučuje tehdy, když způsobuje nějaké obtíže - anginy, kožní záněty apod. Bohužel někdy antibiotická léčba není příliš uspěšná, stafylokoky jsou dosti odolné, pokud i při kontrolním výtěru je nález stále pozitivní, doporučovala bych zhotovení autovakcíny a přeléčení tímto způsobem ( to by měl zajistit váš praktický lékař). Pokud je stafylokok na kůži, přenáší se kontaktem i předměty, pokud je v krku, pak kapénkovou infekcí"
konec citace
S tímhle si často nevědí rady ani lékaři, nemám osobní zkušenost, ale rozhodně bys měla co nejvíc posilovat imunitu a zajít k lékaři. Pokud ti nepomohl, tak klidně zkusit jiného doktora. Co ta autovakcína nezkoušela jsi, zkus jestli by tě doktorka doporučila na imunologii.Někomu také pomáhá Teetreaoil, což je vlastně přírodní antibiotikum. Osobně myslím, že bez doktora to nepůjde.
Tady je nějaká diskuse se zkušenostmi a odkazy http://napsal-zivot.doktorka.cz/zlaty-s ... komentare/ jsou tam odkazy minimálně na dva prostředky, ale netuším jestli se to dá u nás sehnat, fakt se poraď s doktorem.
Rozhodně bych zkusila pročišťovat střeva (třeba vlákninou) posilovat imunitu, vitaminy, echinacea, hlíva ústřičná, zelené potraviny, hodně tekutin .....
Zánětlivé procesy většinou zhoršuje příjem cukru (to platí obecně)
Tak hodně štěstí! katka
k.
kacerina1

Příspěvekod aranka99 » 15.02.2010 14:47

Ahojky holky,
tak jak se vám daří bojovat s neřádem lupénkou? Ja jsem vyzkoušela výše zmíněnou formuli a musím říci, že jsem nadšená. Beru to měsíc a jsem velmi spokojená.
Tak kukněte na můj blog a zkuste to taky :wink: Mám tam aji fotky před a po měsíčním používání
Tak papa a hlavně se nevzdávejte
http://lupenkaprilecbeformulid.blog.cz/

Anet
aranka99

Příspěvekod Pavlínka » 6.03.2010 0:25

Ahojky holky,tak používání čaje z houby Ganoderma Lucidum,žádné změny,ba naopak.Nevím,jestli si "ten nahoře" na nás "zasedl",ale mému malému synkovi se opět objevil atopický ekzém,kterým trpěl,když byl miminko.Nyní to má na celých nohách,předloktích a záda.Mažem 2x denně excipial dáváme Zyrtec 2x denně,navíc mě "potěšilo"!!,můj bratr,teta a otec mají lupénnku,těžká forma,k tomu se přidal i manželův bratr a bylo mi řečeno,že náš synek má 60% pravděpodobnost,že bude mít lupču také.No,jsem z toho hotová,to nikomu nepřidá....Ale jsou horší nemoci,pracovala jsem jako zdravotní sestra,tak vím,že lidské utrpení je daleko,daleko horší a mým problémům se mohu jen zasmát!!Jen tiše prosím Boha,aby mému synkovi ulehčil,již tak,je dlouhodobě těžce nemocen a další nemoc,vypořádat se s ní,psychicky by bylo u mne na velice dlouho.
Pavlínka

Příspěvekod aranka99 » 28.03.2010 15:02

Ahojte holky, tak ja pořád papám vitamínky a místo mýdla na koupaní používám sojový olej, který s receptem výjde na 20kč a musím říct paráda. S příchodem sluníčka sou vidět konečně po troškách zlepšení. Přestala jsem se mazat různými mastičkami a nechala to osudu, pak jsem jeden den vlezla do drogerie a koupila jsem si obyčejnou modrou niveu na suché ruce a tak jsem si namazala i ložiska a po pár dnech začala ložiska růžovět, přestala svědět a pomaličku mizí. Když to mám moc suché tak to máznu a mám klid - doporučuji zkusit, můžete to hodit do kabelky, oblečení to nezamaže bo se krásně vpije a ložiska nevypadají tak divně bíle :wink: -
Tak se opatrujte holky a hlavně buďte hodně venku a užívejte si sluníčka společně s lupénkou :wink:
aranka99

Příspěvekod Holka z Moravy » 30.03.2010 0:01

Jo, jo, s niveou (jak už jsem psala dřív) mám taky dobrý zkušenosti. Možná proto, že je tak hutná. A taky krásně voní :-)
Holka z Moravy

Příspěvekod lalata » 26.08.2010 12:02

ahojte devcata taky je pro mne koupani v lete mezi lidma nocni mura manzel s dcerou na me kleci at jedu na koupak s nima ale ja to nezvladam ty pohledy jako kdybych mela lepru takze zustavam doma a tise zavidim jake to tam musi byt fajn.Manzel letos koupil pobyt v termalnich laznich podhajska na slovensku kde se leci lupenka a ruzne pohybove nemoci.Prvni den jsem po ceste do lazni v aute uronila slzicky ze nevim jak se tam pred tema lidma vyslecu ze jsem hnusna a kazdy bude koukat jen na me.Manzel s dcerou me nejak zpracovali takze jsem to nakonec zvladla a zjistila jsem ze jsem hrozy debil!Lidi s lupenkou tam bylo hodne a chovali se jako ze nic vubec tam nikdo na nikoho nekoukal vzajemne jsme si o lupence povidali a vymenovali si zkusenosti.Po par dnech jsem byla tak v pohode jak za cely zivot s lupenkou nikdy!Hrozne mi to pomohlo jak po psychicke strance tak se lupenka skoro ztratila odjizdela jsem nadsena a urcite brzy pojedu zase.Vrele doporucuji je to levnejsi nez u more a voda v termalech ma stejne slozeni jako Mrtve more v Izraeli.Preji nam vsem lupenkarum hodne sily a pozitivniho mysleni.
lalata

Příspěvekod EvaX » 27.08.2010 12:37

Tak to je skvělý! Moc gratuluju! 8)
EvaX

Předchozí

Zpět na Holčičí koutek