Těhotenství a mateřství

Zde máte možnost si obecně povídat většinou s lidmi postiženými lupenkou.

Těhotenství a mateřství

Příspěvekod Romana » 23.07.2009 11:36

Zdravím všechny lupínky :D
Napadlo mě, že by mohlo být zajímavé založit toto téma, kde by se těhulky a novopečené maminy podělily se svými zkušenostmi s lupénkou, jejími projevy a léčbou v těhotenství a po porodu. Sama jsem těhu, už mi zbývá jen pár dní do porodu (doufám, že nebudu dlouho přenášet, páč to počasí mě ubíjí :roll: ).
Lupénka se mi v těhotenství podstatně zlepšila, ale nedokážu s určitostí potvrdit, že je to právě tímto stavem. Možná to opravdu způsobily tělem přeplněné hormony, či co, vše asi ukáže situace po porodu, kdy zase hormony klesnou, ale pro změnu nastoupí jiné :lol:
Jinak jsem v těhu lehce mazala kortikoidy. Postižená místa promašťovala nebo mazala skin-capem, který mi dokonce vyčistil lupču na čele. Protože jsem nevěděla, co a jak po porodu a při kojení, tak mi kožařka asi před měsícem předepsala daivonex, který se zdá taky v poho a nevadí, protože je bez kortikoidů. Nevím, zda to způsobil právě tento krém, ale zmizelo mi ložisko na koleni, což bylo dokonce moje úplně první ložisko.
Jinak lupču mám asi dva roky, před rokem se mi povedlo kortikoidama většinu vyléčit. Jsem tedy spíše ten lehčí případ, mám zasažené pouze oba lokte a jedno lýtko. Postižená místa se teď nešupí, jedná se o jednotlivé lehce zarudlé vystouplé menší nebo větší fleky.
Pokud máte někdo zkušenosti s lupčou v těhu a po porodu, tak pište, pište, rad a návodů není nikdy dost :D
Romana

Re: Těhotenství a mateřství

Příspěvekod Staňka » 25.07.2009 12:24

Ahoj Romčo,nejsem ani těhu :) ,ani těsně po porodu,ani po porodu :lol: ,mladší dceři je 5.Lupča mě pronásleduje 4 roky,takže malá měla necelý rok,když jsem se po angíně totálně osypala.Za tu dobu mažu kde čím, :lol: kortikoidy nevyjímaje.Chvíly je to lepší,chvíly hrůza. :roll: :lol: Mám Lupču Generalis,takže v podstatě skoro po celém těle.Ať žije mazání... :wink: :lol: Ale mám známou která vypadala podobně,otěhotněla a v těhotenství se jí Lupka hodně,hodně zlepšila.Její mimi už má přes rok,a kromě hlavy je čistá.takže držím pěstičky,ať se Ti Lupenice drží dál od těla a hezké chvilky s miminkem.Ahojky. :)
Staňka

Příspěvekod Romana » 25.07.2009 21:12

Ahoj Staňko,
taky jsem zvědavá, co s lupčou udělá porod. Je to asi hodně individuální záležitost. Zatím jsem ještě celá, malýmu se nějak nechce na svět :lol:
Až se narodí, tak se pak pokusím v rámci časových možností popsat, co a jak se změnilo. Stejně je to hnusná nemoc, nebolí, až na to příšerné svědění, ale hrozně deptá :? V těhotenství jsem byla po delší době zase psychicky v poho. Moc Ti přeji zlepšení stavu. Brou :)
Romana

Příspěvekod Staňka » 26.07.2009 6:06

Díky za přání, :) teď momentálně je to o moc lepší(Ťukám na dřevo),byla jsem ve špytálku,tam mě dali celkem do kupy. :wink: :D .Takže jsem v pohodě u užívám si triček s krátkým rukávem. :lol: No holky,jestli těhotenství zabírá na Lupču,tak to chci být těhotná 365 dní v roce. :wink: :lol: Tak si těhulky užívejte svých požehnaných stavů,a Lupenkářských zlepšení :wink: :D .mějte se.Romčo drž se.Páá.
Staňka

Příspěvekod Romana » 17.09.2009 14:10

Zdravím všechny, tak jsem si řekla, že bych se zase mohla podělit o nové poznatky. Časově nestíhám, prckovi je 7 týdnů a dává pěkně zabrat :shock: Zlaté těhotenství :D
Co se týče lupénky, tak ta je pořád v klidu, což dost nechápu, páč jsem porád ve stresu a příšerně unavená a nevyspalá :roll: Asi pracují hormony nebo co. Podle toho jak stíhám, tak stále jen promazávám skin-capem nebo excipialem, sem tam daivonex, žádné kortikoidy.
Hodně zdaru všem a krásný blížící se podzim 8)
Romana

Příspěvekod moderator » 18.09.2009 10:40

Tak ROMANO přeji hezký dny s miminem .
Píšeš že se divíš že nejsi osypaná ??
Asi to je něco jiného než stres , spíš to bude něco jako pozitivní stres který ti dělá dobře. Dyt co muže byt hezčího než se starat o to svý jediný to určitě nebude stres :wink:
A HOJ
moderator
Site Admin

Příspěvekod rencitka » 25.09.2009 20:49

Ahoj,
taky jsem se v tehotenstvi krasne vycistila, lupenka zmizela uz asi ve 4. mesici uplne, bohuzel tak dva mesice po porodu se vysypala znovu a to vic nez hodne, pomaha mi slunicko, ale letos to nejak nestihlo vylecit, tak se trosku bojim zimy, jak budu vypadat. U prvniho tehotenstvi mi zmizela take a to se ani po porodu neobjevila nebo aspon ne s takovou razanci. Je to proste mrcha supinata. :mrgreen:
rencitka

Příspěvekod Staňka » 29.01.2010 19:23

Ahoj Romano,tak jak se daří s mimouškem?A co Lupenice?Doufám,že tě moc netrápí,aže se držíš.U mě momentálně opět nic moc.ale snad bude zase líp.Měj se hezky a užívej.Ahojky.
Staňka

Příspěvekod Romana » 29.01.2010 20:35

Ahojky, akorát dneska je Vojtíškovi 6 měsíců :D Lupenice začala trošku více zlobit, ale zatím to jde. Možná mělo vliv to, že jsem musela přestat kojit, to nastalo první zhoršení. Ale opravdu jen malinké. Víc horšit se to začalo asi před měsícem, prcek totiž začal v noci hůř spát, vstávání po hodině celkem normál, takže jsem hooodně nevyspalá :roll: do toho nějaké to nachlazení a celková únava. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.
Nějak moc nestíhám, takže je fajn, že jsi se ozvala, páč bych se asi nedokopala sednout si na chvíli na fórum. Večer vesměs dodělávám věci, které přes den nestihnu. Nechápu, kdo vymyslel termín mateřská dovolená. :shock: Prcek je náš boban, a to je hlavní :lol:
Moc ti přeji, aby to bylo lepčí, no už aby tu bylo jaro. Sníh už nenávidím, hlavně, když tlačím kočár v závějích. Vesnická klasika :mrgreen:
Romana

Příspěvekod Staňka » 29.01.2010 21:22

No koukám Romčo Klasika Mateřská"Dovolená". :D Taky nechápu ,proč se tomu říká dovolená... :lol: :wink: Úplně se mi "Vybalilo",jak jsem válčila s holkama já doma.Teď už je to v pohodě,starší je 12 a mladší 5,tak už to jde. :D o sněhu ani nemluv.Máme tu napadané,až hrůza.To se člověku špatně chodí v těch závějích,natož tlačit kočárek.No aspoň posiluješ,ne? :wink: Už se taky moc těším na jaro,to mám ze všeho nejraději.Už aby bylo.Máme moc rádi výlety a tůry.tak už se moc těším,až něco podnikneme.Tak ať se Vojťánkovi daří,půl roku,to je moc fajn období.A s Lupenicí se drž.
Staňka

Zpět na Obecné povídání o lupence